RECOMANACIONS I PREGUNTES FREQÜENTS

De què estan fets els colors?

Els colors en pols estan aprovats per la C.E. i composats 100% de manera orgànica i natural, pel que no produeix al•lèrgia, no deixa residus ni perjudica el medi ambient. Estan elaborats a partir d’ingredients naturals com la farina d’arròs o la fècula de blat, colorants alimentaris i en alguns casos se’ls afegeix olor. La seva composició és 99% pols de midó, 0.08% de colorants i 0.02% d’aromatitzants.

Com cal protegir-se?

S’entregaran unes ulleres de sol als participants majors de 4 anys per tal de protegir els ulls de la pols. Es recomana als menors de 4 anys que portin les seves ulleres de protecció. Com a complement, es recomana portar un mocador a la cara/boca.
Cal anar amb compte que la pols no entri dins els ulls, nas i boca i a no respirar-la. Si entra pols als ulls, renta’ls immediatament amb aigua abundant. Si et cau en la boca, com que no es tracta de pols tòxica no hi ha perill, a més sol ser pols de gust dolça.
Les persones que tenen problemes respiratoris no haurien d’assistir a aquest tipus d’esdeveniments (podria ser perjudicial per a la seva salut).
Tracta de beure aigua per no deshidratar-te.

Els colors em faran malbé la roba, la pell o el cabell?

La taques que provoca la pols de colors a la roba es poden rentar però pot deixar restes. Per això es recomana usar roba vella.
A la pell també es poden treure les taques amb facilitat. Però es recomana posar-se crema hidratant o crema de protecció solar abans de la cursa, així els colors no s’adhereixen totalment a la pell.

Pel que fa al cabell (especialment per aquella gent que el porti tenyit o siguin rossos) es recomana protegir el cabell amb una gorra i aplicar oli capil·lar abans de la cursa.

Com em vesteixo?

Es recomana anar vestit de blanc per accentuar l’efecte dels colors. Així com amb roba vella per si els colors no marxen del tot després de rentar-la.

Puc portar la meva mascota?

No, no es pot portar animals a la cursa.

Puc portar la meva pròpia pols de colors?

No, no es permet als assistents portar la seva pròpia pols holi, perquè els organitzadors tenen la responsabilitat d’usar solament els certificats que són biodegradables, naturals, no tòxics i 100% orgànics, per la qual cosa no danyen el medi ambient.

Com es llença el color al llarg del recorregut?

Hi ha 4 punts de color durant el recorregut on els voluntaris de la cursa llançaran la pols de colors quan passin els participants. En cada punt hi haurà un color diferent.

Hi haurà servei de bar?

No, però al final de la cursa oferirem aigua i música a càrrec d’un DJ per continuar la festa.

Hi haurà servei de guarda-roba?

No, no hi haurà servei de guarda-roba pel qual es recomana no portar objectes de valor ni venir molt carregat.

Hi haurà lavabos?

Sí, al Pavelló de Fontajau.

Què passa si tinc algun altre dubte?

Ens pots escriure a girona@aecc.es o trucar al 972 20 13 06 de 8 h a 15 h de dilluns a divendres (excepte festius).